Spetsbergsnytt april


Hej medlem!

GÅRDEN
För allas trivsel och trevnad så kommer här en liten uppfräschning om vad man kan tänka på vid nyttjande av vår gemensamma gård. Som vanligt är det endast aska som skall slängas i tunnan bredvid grillen.
Bokningslista för gården kommer inom kort upp på anslagstavlan i källaren. Gällande leksaker så har det inhandlats en ny låda där leksakerna gärna får hamna efter användande. Då vår trädgårdsmästare Petra kämpar för att hålla rabatterna välmående och fina så ber vi er att inte lägga pinnar och stenar i dessa,
detta har uppmärksammats främst bredvid entréerna.

ÅRSSTÄMMA
Nu är det inte långt kvar till årets stämma. Hoppas ni lagt in 16 maj kl. 19.00 i era kalendrar. Då ses vi som vanligt i Hallen äldreboende, Lövgatan 45. Vi vill uppmana så många som möjligt att ta sig tid för vårt gemensamma boende. Det bjuds på kaffe och fika.

MATAVFALL
Grunden är lagd till de permanenta matavfallsbehållarna som nu är på plats. Som tidigare nämnts så är det alltså samma nyckel till behållarna som till entrén. Låscylindrar kommer monteras inom kort.

BREDBAND I FASTIGHETEN
Avtalet med Telenor är omförhandlat vilket har resulterat i billigare pris för föreningen och en snabbare uppkoppling (nuvarande hastighet 250/250, den nya 1000/1000). Skulle det vara så att ni inte har någon router eller en gammal modell så kontakta Telenor direkt för hjälp med det. Det nya avtalet kommer börja gälla i juni.

FÖRRÅD
Arbetet med att märka upp alla vind/källar-och matförråd fortlöper. Vi är fast beslutna om att alla medlemmar skall ha det förråd som tillhör lägenheten.

HISSARNA
Då det har varit lite driftstörningar på hissarna av olika anledningar är det bra om alla hjälps åt att hålla hissarna ”fräscha” så dom håller i många år till. Dörrmekanismen är känslig för hårda stötar och tänk på att vara aktsam vid hantering av grus, jord och murbruk. Det letar sig lätt in i hjulen som har fått bytas ett antal gånger p.g.a. detta.

TVÄTTSTUGORNA/TORKRUMMEN
Nu har vi slagit ihop tvättlistorna med torkrumslistorna för enklare och miljövänligare bokning. En informationslapp är uppsatt bredvid bokningen där ni kan läsa mer gällande detta.

NYA MEDLEMMAR
Som vanligt vill vi passa på att hälsa alla nyinflyttade grannar välkomna. Ta er gärna tid och gå in på vår hemsida: spetsberget.se. Där finner ni all information gällande fastigheten. Här kan ni även registrera er till vårt elektroniska nyhetsbrev, länken till det finner ni under – För medlemmar. Vid frågor/funderingar mejla gärna föreningen/styrelsen på spetsberget@gmail.com


Med vänliga hälsningar styrelsen