Spetsbergsnytt december 2023

Hej medlem!

Här kommer sista nyhetsbrevet för i år, vi tar en paus och tackar för året som gått och återkommer igen i januari.

Adventsfikat på gården 2 december blev över förväntan! Tack till alla som var med och gjorde det så lyckat. Det var korvgrillning, julmusik, glögg, fiskdamm för barnen och trevligt mingel med alla grannar. Så kul att det var så många som kom trots det ihållande snöfallet. Vi upplever att det var väldigt uppskattat och tycker att fr.o.m. nu får detta bli en årlig tradition.

GÅRDEN

Vissa träd på gården hade växt sig lite väl stora så en ansning har nu gjorts vilket var nödvändigt. Träden mår bra och vi ser fram emot att dom blommar fint i vår.

MATAVFALL

Som de flesta kanske redan känner till så träder en ny lag i kraft fr.o.m. 1 januari 2024 på att sortera matavfall. Information gavs ut till alla i samband med leveransen av behållare och påsar. Det första steget vi nu har tagit är att tillfälligt hyra sex bruna matavfallskärl som står utanför port 24. Anledningen till att dom står just där är att framkomligheten för PreZero, som tömmer kärlen, är bäst där samt att om dom sprids ut på gården måste det ansökas om särskilda tillstånd m.m.  Kärlen töms en gång per vecka (fredagar). Alla kärl är i stort sett fulla vid tömning vilket tyder på att det sorteras flitigt i hushållen, TACK för det! Påsar går att hämta gratis i vissa matbutiker. Det kommer även finnas att hämta i källaren/cykelförrådet vid anslagstavlan. Permanenta matavfallsbehållare är beställda. Mer information om detta kommer senare.

CONTAINER

En container är som vanligt beställd till helgen 12 till 14 januari. Den ställs upp på baksidan av fastigheten. Närmare information gällande detta kommer i era brevlådor c:a två veckor innan.

SKYDDSRUM

Vi vill informera om att vi nu har två fullt fungerade skyddsrum i huset och vill tacka alla som varit inblandade med att underlätta i arbetet med att färdigställa dessa!

NYÖPPNAD RESTAURANG I KVARTERET

Restaurang Eken har bytt ägare och genomgått en renovering vilket har resulterat i Kvarterskrogen Lyktan. Ni som inte redan har besökt vår nya granne får nu en anledning. Vi får nämligen 20% rabatt på mat och dryck, söndag till tisdag ända fram till 28 februari 2024. Ange Spetsberget när ni beställer.

NYA MEDLEMMAR

Som vanligt vill vi passa på att hälsa alla nyinflyttade grannar välkomna. Ta er gärna tid och gå in på vår hemsida: spetsberget.se. Där finner ni all information gällande fastigheten. Här kan ni även registrera er till vårt elektroniska nyhetsbrev, länken till det finner ni under – För medlemmar. Vid frågor/funderingar mejla gärna föreningen/styrelsen på spetsberget@gmail.com

Vi vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

/Med vänliga hälsningar Styrelsen