Spetsbergsnytt september 2023


Hej medlem!

Nu är vi i styrelsen tillbaka som vanligt igen efter sommaruppehållet. Hoppas ni har haft en fin sommar och fått njuta av lite ledighet trots det minst sagt varierade vädret. På gården står fortfarande många växter i blom och gården nyttjas av både stora och små, härligt!


CYKLAR
Det fylls på med cyklar både ute och inne. Alla verkar dock inte användas så flitigt och det vore bra om alla ser över sitt behov av sin/sina cyklar. I port 24 finns det ett cykelförråd, utomhus finns det cykelställ på båda sidor av gården.
Barnvagnsrummen i varje port skall först och främst användas till (som det låter) barnvagnar. Som det ser ut idag så står det flera cyklar där som inte verkar användas (punktering m.m.). Vänligen flytta dessa till ovan nämnda platser.


TVÄTTSTUGAN
Tänk på att om ni låser tvättstugan med hänglås under er tvättid så måste det självklart tas bort när er tvättid är slut.


OM OLYCKAN SKULLE VARA FRAMME
Nu när mörkret börjar lägga sig om kvällarna och värmeljusen åker fram och det tänds i öppna spisen kan det vara bra att kontrollera att brandvarnaren fungerar. Investera gärna i en brandsläckare och brandfilt som placeras lättillgängligt i hemmet.
Då det har varit ett par vattenläckor i fastigheten under sommaren så är det bra att veta var vattenavstängningskranen för er lägenhet finns. Titta bakom den vita plåtluckan i köket eller i badrummet.
För er som inte redan vet så finns det en hjärtstartare i fastigheten. Sitter på väggen nere i källaren vid bokningen till tvättstugorna.


GYMMET
Vi vill tacka den medlem som skänkte sin pelarfläkt till gymmet, den svalkar fint! Tack även till er som håller efter och gör fint genom att bl.a. tömma papperskorgen vid behov. En liten påminnelse dock, inga utomhusskor i gymmet, gruset förstör maskinerna som måste repareras vilket innebär onödiga kostnader för vår förening.


NYA MEDLEMMAR
Som vanligt vill vi passa på att hälsa alla nyinflyttade grannar välkomna. Ta er gärna tid och gå in på vår hemsida: spetsberget.se. Där finner ni all information gällande fastigheten. Här kan ni även registrera er till vårt elektroniska nyhetsbrev, länken till det finner ni under – För medlemmar.

Vid frågor/funderingar mejla gärna föreningen/styrelsen på spetsberget@gmail.com
Bästa hälsningar från styrelsen