SpetsbergsNytt april 2023

Hej medlem!

Äntligen börjar solens strålar värma och allt det gråa ersätts med söta vårblommor och grönska! Aldrig förr har man väl längtat så mycket efter denna vår efter alla bakslag med snöoväder och slask.

VÅR PÅ GÅRDEN

Nu är utemöblerna framställda och vi hoppas att det blir en fin vår och sommar så många kan träffas och umgås på gården. Önskar ni ha ett större evenemang går det bra att boka in det på bokningsschemat som nu sitter uppe på anslagstavlan mittemot tvättstuga 4. Soptunnan som står bredvid grillen är avsedd för aska, vänligen släng ingenting annat där i såsom tomma kolpåsar, tändvätskeflaskor eller dylikt. Bra om vi hjälps åt att hålla gården fin såsom att slänga fimpar i askkopparna, sanden stannar i sandlådan och skulle det finnas trasiga leksaker eller dylikt, släng det gärna. De två svarta långborden skall stå till vänster om grillen (sett från huset). Detta p.g.a. att gräsmattan slits ner och det är ju trevligt om den högra sidan kan vara grön och fin för picknick, lek och spel.

Som ni kanske har uppmärksammat eller undrat vad det är har det installerats automatisk bevattning under balkongerna.

FÖRENINGSSTÄMMA 2023

Årets stämma kommer hållas 11 maj kl. 19.00 på Hallen äldreboende (Lövgatan 45) som vi tidigare informerat om. Glöm inte att överlämna fullmakt om ni inte har möjlighet att närvara. Vi ser fram emot att se många av er där!

CONTAINER

Container är beställd och kommer som vanligt stå uppställd på baksidan av huset. Tänk på vad ni slänger, se lista nedan. Vi har än så länge klarat oss utan några böter och det vore skönt om det fortsätter så.

PARKERING

Återigen en påminnelse till alla att inte parkera på gården. Det gäller även utrymmet utanför port 18 samt ”fickan” vid port 24. Självklart går det bra att köra in och lasta i-ur bilen men alltså inte stå parkerad i flera timmar eller över natten.

RÅTTBEKÄMPNING

Då vi fortfarande kämpar med att hålla råttorna borta så önskar vi att alla tänker på att inte slänga/lägga ut mat samt att inte mata fåglarna från balkong/fönster.

SKYDDSRUMMEN

Skyddsrummet i port 24 är nu klart och färdig besiktigat. TACK till alla inblandade som var så hjälpsamma med förrådsnycklar, det underlättade mycket. Dock så är det en förrådsnyckel som inte blivit uthämtad. Hör av er till styrelsen för återlämnande av denna.

TVÄTTSTUGAN

Då vi alla delar tvättstuga är det viktigt att lämna den fräsch och fin efter sig. Torka av maskiner, bord, rensa filter i torktumlare samt se till att inget skräp finns kvar i tvättmaskinens ”list”. Bifogar en bild på hur man inte vill starta sin tvättid.

FASTIGHETEN

Portkoden i hela fastigheten kommer bytas ut 15 maj. Information om ny kod kommer i era brevlådor.

NYA MEDLEMMAR

Vi vill passa på att hälsa alla nyinflyttade välkomna. För att hålla er informerade om vad som händer i föreningen registrera er mailadress på Spetsberget.se, Välkommen till BRF Spetsberget.

Vid frågor/funderingar maila gärna föreningen/styrelsen på spetsberget@gmail.com

Vårvarma hälsningar från oss i styrelsen