Spetsbergsnytt november 2022

Hej medlem! 

Nu är vi snart inne i årets sista månad och gården har fått den traditionella julgranen som lyser upp så fint. Vinterns första snö kom med dunder och brak. Trots den enorma mängd snö som kom på kort tid så kan vi konstatera att snöröjningen på vår gård fungerade utmärkt. Vi går nu in i mystider och högtider och vi kan inte nog påminna om vikten av att alltid ha levande ljus under uppsikt.   

NYA MEDLEMMAR 

Vi har under året haft en del inflyttningar och vi vill passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna! Om ni inte redan har anmält er till vårt nyhetsbrev så gå in på Spetsberget.se, Välkommen till BRF Spetsberget och registrera er så håller ni er uppdaterade om vad som händer i vår förening.  

Vid frågor/funderingar maila gärna föreningen/styrelsen på spetsberget@gmail.com

FELANMÄLAN 

Det är allas vårt gemensamma ansvar att felanmäla om något är trasigt i fastigheten.   

För felanmälan (kontorstid, vardagar) kontakta vår tekniska förvaltare Delagott AB på        tfn. 08 33 12 10 eller gå in på hemsidan www.delagott.se och gör en anmälan där. 

Felanmälan kan även göras dygnet runt på tfn. 08-55 11 05 00.  

Gäller det fel på hissarna så kontakta S:t Eriks Hiss AB på tfn. 08 522 258 00. 

HJÄRTSTARTARE 

Ni vet väl att vi har en hjärtstartare i korridoren nere i källaren mittemot tvättstugebokningen. Bra att veta OM något skulle inträffa. 

PARKERING PÅ GÅRDEN 

Vi parkerar inte bilar på gården. Det är endast tillåtet att stå korta stunder för i-och urlastning. Detta är inte bara för allas trivsel utan också viktigt att räddningstjänst m.m. kan komma fram om så skulle behövas. 

RENOVERING 

En påminnelse om att respektera tiderna gällande renovering. Dessa trivselregler finner ni på hemsidan samt på anslagstavlan i er port.   

ELDNING I ÖPPNA SPISEN 

En liten påminnelse om när eldning i öppna spisen sker så är det viktigt att alla fönsterventiler är öppna. Kanske även ett fönster eller balkongdörren behöver stå lite på glänt innan brasan har tagit sig. Om detta inte görs blir inte bara din lägenhet ”rökfylld” utan påverkar även luften hos dina grannar. 

GYMMET 

Efter utskicket i oktober gällande gymmet har det blivit en förbättring vilket är glädjande. Hoppas det fortsätter så! Viktigt att tänka på nu när slask-och grussäsongen är här, respektera skogränsen och använd innerskor. Som vanligt; torka av maskinerna efter dig, lägg tillbaka redskapen och glöm inte att stänga fönstren om dom öppnats. 

TVÄTTSTUGORNA 

Vi har nyligen fått nya maskiner i akut-tvättstugan som vi hoppas nyttjas och uppskattas. Det kommer utföras en grovstädning av tvättstugorna onsdag 30 november mellan kl. 07.00 -16.00. Ingen tvättning kan ske under denna tid. Lappar om detta kommer inom kort sättas upp men bra att lägga på minnet redan nu. Som vanlig gäller regeln; lämna tvättstugan i det skick som du önskar finna den i, d.v.s. torka av, torka ur och rensa alla filter efter dig. 

Passar på att önska Er alla en riktig fin Första advent! 

Med vänliga hälsningar Styrelsen