SpetsbergsNytt december 2021

Hej medlem,

vi lägger ännu ett turbulent år bakom oss. Ett år som dessvärre återigen dominerats av den pågående pandemin. Men vi kan se tillbaka på några guldkorn också, i vår förening. Pandemin har lett till att många har upptäckt vår fina gård på ett annat sätt än tidigare. Det har varit härligt att se hur flitigt gården har använts; av lekande barn, sällskap som har grillat, studentmottagning, julfirande m.m.

Gården har fått ett uppsving med nya fina blommor och rosorna har blommat som aldrig förr. Den nya häcken, vilken planterades förra sommaren, har blivit väldigt fin och har gett ett härligt skydd.

Under året har vi dessutom genomfört en Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK), radon-mätning samt att garantibesiktningen efter stamrenoveringen är avklarad. Vi har tagit fram en Underhållsplan för de nästkommande 30 åren. Lokalen i port 20 har renoverats och vi har tecknat ett treårsavtal med den nya hyresgästen till en marknadsmässig hyra, vilket kommer ge ett bra bidrag till föreningen. Nya stuprör är monterade där de gamla frös sönder, nu med elslingor inuti från taket ner till marken. Vi har genomfört den efterlängtade cykelrensningen.

Nu hoppas vi att alla vaccinerar sig, att pandemin avtar. Vi hoppas att vi ska få ett fint år tillsammans i vår förening. Att vi får ett år utan oförutsedda problem och utgifter, utan någon kontroll, mätning eller besiktning (ja, man kan ju alltid önska😊!).

NYA RESTRIKTIONER I GYMMET
Med tanke på att spridningen av covid-19 återigen ökar, att fler och fler blir smittade samt att nya restriktioner har införts, kommer nu endast de som är vaccinerade att kunna nyttja vårt gym. Och ja, vi inser att detta blir svårt att kontrollera men vi hoppas att alla respekterar detta – vi tar till denna åtgärd för att skydda så många som möjligt. Så, vi ber alla att visa hänsyn och respekt för varandra – gå endast till gymmet om du är vaccinerad.

BETALA AVGIFTEN I TID
Vi vill uppmana alla medlemmar att betala sin avgift i tid. Om betalning sker mer än tre dagar för sent, då kommer en påminnelseavgift att debiteras. Vi ser att en del medlemmar återkommande betalar upp till tio dagar för sent och då föreningen inte är ett kreditinstitut, ber vi alla respektera de sista inbetalningsdatum som står på avierna. Vi rekommenderar att ni använder autogiro för betalning av avgiften.

CONTAINER ÄR BESTÄLLD     
En container är beställd och kommer att ställas på sedvanlig plats på baksidan av fastigheten, 7–9 januari 2022, ett tillfälle att slänga exempelvis den barrande granen. Under denna helg kan det bli lite svårare att parkera för de som har garage längre in men vi hoppas på överseende. Det är viktigt att ingen slänger elektronik eller miljöfarligt avfall – detta kommer innebära extra och onödiga kostnader för oss medlemmar.

OM DU SKA RENOVERA
En påminnelse om att respektera de tider som gäller vid renovering, för att ta hänsyn till dina grannar. Störande renoveringsarbeten – spikande, borrande, slipande etc – får ej utföras mellan 20:00 och 07:00 på vardagar, och mellan 20:00 och 10:00 på lördag, söndag och helgdagar. Det är inte heller lämpligt att möblera om dessa tider😊.

FELANMÄLAN
Det är allas gemensamma ansvar att göra felanmälan, t.ex. vid problem med någon hiss eller en tvättmaskin eller dylikt.

Hisspartner/St Eriks Hiss: 08-522 258 00
Delagott: 08-55 11 05 00, alternativt via deras hemsida; delagott.se/felanmalan – fyll i 1111 i fältet portkod

Övriga punkter som togs upp/följdes upp under senaste styrelsemötet:
· Ekonomi
· Gymmet

Detta är årets sista SpetsbergsNytt och vi vill passa på att önska er alla

God Jul & Gott Nytt År!

Vi hoppas att alla får en fin helg. Kom ihåg att kolla era brandvarnare och att släcka brinnande ljus!

Julhälsningar,
Styrelsen

Mail till föreningen/styrelsen: spetsberget@gmail.com