Spetsbergsnytt december 2020

Hej medlem,

Här kommer lite information från styrelsen.

ÅTERBLICK
Vi lägger snart 2020 bakom oss, ett år som inte blev som någon hade trott, med den pågående pandemin. Många har drabbats men vi har alla påverkats, på ett eller annat sätt.

Det två lite större sakerna som har skett i vårt hus är att vi har renoverat samtliga hissar, vilka belastades hårt under stamrenoveringen. Nu har vi fått fina och framförallt mer säkra hissar, med de nya självstängande dörrarna.

Vi har även fått en ny fin häck vid gården. Den kommer säkert att bli ännu finare och tätare nästa sommar, när den har fått växa till sig lite mer😊.

Många passade på att denna fina sommar grilla på gården. Och eftersom vi har tre grillar, kunde flera sällskap grilla samtidigt, med bra avstånd mellan varandra.

SKORSTEN 
Vi har beställt åtgärd för att reparera berörd sotkanal i port 24. Att detta inte har skett tidigare beror på pågående pandemi.

FLÄKT / OVK
Fläkten vid taket i port 18 är lagad och ventilationen fungerar nu som den ska. Övriga fläktar har också blivit servade. I början av nästa år påbörjas processen med Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK).

SÄSONG FÖR LEVANDE LJUS
Nu är det högsäsong för att tända levande ljus – kom ihåg att vara försiktiga och släcka ljusen😊.

HISSRENOVERING
Hissentreprenaden är nu godkänd. Det återstår dock en del arbeten med besiktningsanmärkningar. Avisering om eventuella avstängningar kommer senare.

BUDGET 2021
Vi är nu färdiga med budgeten för 2021, vilken är i balans.

BRANDDÖRRAR
Det händer lite för ofta att branddörrarna i källaren ställs upp och förblir uppställda. Det är viktigt att dessa dörrar hålls stängda, då de är just branddörrar – avsedda att förhindra eventuell spridning av brand.

HANTVERKARE                         
Om ni anlitar hantverkare för renovering, kom ihåg att även informera dem om de tider som gäller för renovering.

LOKAL I PORT 18
Det finns en lokal i port 18 vilken går att hyra, fram till 2021 års föreningsstämma. Lokalen är på 34 kvm, det finns ej tillgång till vatten/toalett, hyran är 5 000:-. Om någon är intresserad av att hyra denna lokal, skicka ett mail till spetsberget@gmail.com, senast 10 januari 2021.

GYMMET
Det är glädjande att det är så många medlemmar som använder vårt fina gym. Inte lika roligt är det att vissa inte respekterar de regler som finns, t.ex. att man inte byter till inneskor vilket innebär att det är massor med grus på golvet och även på maskinerna, vilket kan leda till att maskinerna går sönder. Och trasiga maskiner behöver repareras, en kostnad som belastas alla i föreningen. Att det dessutom spottas ut använt snus på golvet, det är inte acceptabelt och ett riktigt otrevligt beteende. Gymmet är till för alla och det är allas ansvar att hålla det fräscht.

Med tanke på de senaste restriktionerna, rekommenderar vi att endast personer från samma boende, använder gymmet samtidigt.

CONTAINER
En liten påminnelse om att det kommer en container 8-11 januari 2021, perfekt tillfälle att slänga den färdigbarrade granen etc. Kom dock ihåg att det inte är tillåtet att slänga elektronik och bildäck.

BRICKA TILL GYMMET
Till varje lägenhet hör en bricka till gymmet. Om ni har kvitterat ut en bricka och ska flytta, då är det viktigt att ni kommer ihåg att returnera den till styrelsen (lägg ett kuvert i föreningens brevlåda i port 18 – skriv namn + lägenhetsnummer på kuvertet). Från årsskiftet kommer vi att höja priset för borttappade brickor till 500:-/bricka.

OVÄLKOMMEN ”GÄST”
Vi har vi flera tillfällen haft en uteliggare som sovit i port 20, i trapphuset på plan nio. Han har blivit otrevlig när han har blivit tillsagd att lämna. Styrelsen har varit i kontakt med Polisen, vilka ansvarar för att avhysa personer, och de meddelade att så fort någon ser honom, då ska Polisen kontaktas, då detta anses vara ett brott. Ring 114 114 men där är risken för väntetid större och då kan även 112 användas.

INGET GROVSOPRUM
Vi har inte något grovsoprum och det är tråkigt att se att vissa dumpar saker i källaren, t.ex. vid pingisrummet. Vi är tacksamma om de som placerat sitt skräp där, kan ta bort det.

Övriga punkter som togs upp/följdes upp under senaste styrelsemötet:
·         Andrahandsuthyrning
·         Radonmätning
·         Garantibesiktning stamrenovering
·         Lokaler

Vi hoppas att alla får möjlighet att fira jul, förhoppningsvis med era nära och kära. Sedan tar vi sats mot 2021 och tar avspark i att det blir ett riktigt toppenår!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul & Gott Nytt År,
Styrelsen