Spetsbergsnytt Augusti 2020

Hej medlem,

Vi hoppas att alla har fått njuta lite av det fina vädret denna sommar trots rådande omständigheter.

Här kommer lite information från styrelsen.

HISS: Hissrenoveringarna har startat och kommer fortlöpa under hösten. Så här långt går allt enligt planerna. Information har satts upp vid varje ingång. Vi förstår att detta kan medföra lite krångel och hoppas att vi alla kan hjälpas åt med de som behöver bärhjälp upp för trapporna.

PARKERING påminnelse!: Det är förbjudet att parkera på gården. I samband med hissrenoveringen så är det extra viktigt att det inte sker parkering på gården. Lilla fickan vid port 24 kommer användas för material och transporter måste kunna köra in och ut ur gården.

POSTEN: Vi har informerat Porstnord om pågående hissrenovering och de har fått en nyckel så att post kan levereras.

SOPOR: Det har nog inte undgått någon att det har luktat mycket starkt av soporna i källaren. Vi brukar få lite lukt i samband med höga temperaturer men i år har det varit riktigt illa. Vi vill påminna om vikten av att knyta ordentligt varje påse, att man använder riktiga soppåsar, och att de inte är proppfulla till den grad att de går sönder när de landar.

SKRÄP: Någon/några har lagt skräp utanför föreningens kontor i källare 24. Vi har inget grovsoprum i huset och det ligger i varje enskilds ansvar att forsla bort eget skräp till återvinningscentralen. Vi ber de som lagt sitt skräp där att ordna detta så fort som möjligt.

STÖRNINGAR: Det har kommit till styrelsens kännedom att det har varit högljutt under nätter och tidiga morgnar hos vissa medlemmar. Vi ber alla att ta till sig ordningsreglerna som gäller i vårt hus för en fortsatt bra grannsämja.

CYKELRENSNING: Som nämnts tidigare kommer vi att genomföra en cykelrensning under hösten. Vi avvaktar dock att hissrenoveringarna blir klara, enligt planerna mitten oktober. Därefter återkommer vi med information och en detaljerad plan för genomförandet. Cykelrensningen avser cyklar i samtliga utrymmen, cykelrum, ute på gården och cyklar i barnvagnsrum.

GÅRDEN: Under våren och sommaren har det odlats grönsaker som medlemmar har hjälpts åt att plantera och vattna. På grund av rådande omständigheter så uteblir en planerad skördefest. Vi vill betona att det är fritt fram att skörda hur mycket man vill. Malin kan intyga att tomaterna är väldigt goda! Samma grupp som planterade kommer under hösten ta på sig att fylla upp med rosenbuskar utanför port 24. Om någon vill vara med så kontakta styrelsen.

COMHEM: Påminnelse! ComHem stänger ner de analoga Tv-kanalerna 8 september. De som innehar någorlunda moderna mottagare (med stöd för DVB-C) behöver bara ändra inställningarna i TV-apparaten. Har man inte detta behöver man en digitalbox för att kunna se de digitala kanalerna. Kontakta Comhem för mer info.

DELAGOTT: Påminnelse! Ännu saknas medlemmar i registret hos Delagott. Delagott är nu aktiva som fastighetsförvaltare. De som registrerat sin epost-adress (godkänt vår Personuppgiftspolicy) via vår hemsida kommer att få inloggningsuppgifter till “mina sidor” hos Delagott. Spetsbergsnytt och annan information från föreningen skickas också enbart till registrerade medlemmar. Möjligheter till E-faktura finns för de medlemmar som önskar.

OACCEPTABELT: En av våra medlemmar har vid flera tillfällen fått ägg / tomater inkastade på sin altan. Detta är självklart ett fullständigt oacceptabelt beteende och vi är tacksamma om vi alla kan hjälpas åt att hålla ögonen öppna för vilka det är som gör detta. Styrelsen överväger även andra åtgärder för att komma tillrätta med detta problem.

Punkter, utöver de fasta, som togs upp/följs upp under senaste styrelsemötet:
· Extra föreningsstämma
. Hissrenoveringar
· Lokaler
. Källare
· Gården

TA HAND OM ER!
HÄLSNINGAR FRÅN STYRELSEN