Spetsbergsnytt Maj 2020

Hej medlem,

Här kommer lite information från styrelsen.

STÄMMA: Årsstämman kommer att äga rum torsdagen den 25 juni. Vi återkommer om plats och säkerhetsåtgärder kring detta.

HISSAR: Hissarna har medfört höga kostnader i underhåll under de senaste åren. Förhandlingarna om hissrenovering är nu klara. Beroende på rådande omständigheter och om leveranser kan hållas så förväntas renoveringen starta vecka 32 med Port 20 och 24.

TV: ComHem kommer fr.o.m 6 september att övergå till digitala sändningar av samtliga TV-kanaler. I samband med detta kommer analoga sändningar att upphöra. Har man en äldre TV-mottagare och/eller saknar digitalbox behöver man en sådan för att kunna se på TV. En digitalbox kan beställas via ComHem men det går lika bra att använda en digitalbox från vilken leverantör som helst.

RÖKLUKT: Det har uppmärksammats att vissa medlemmar ibland känner störande röklukt när någon eldar i sin öppna spis. För att ventilationen i fastigheten ska fungera optimalt är det viktigt att spaltventilerna (i fönstren) är öppna och inte igensatta. I lägenheter försedda med eldstäder är det viktigt spjällen hålls stängda när det inte eldas.

GYM: Det har kommit in signaler till styrelsen att obehöriga har haft tillträde i gymmet. Vi påminner om att varje bricka är personlig och får ej ges till någon utanför föreningen. Det innebär även att det inte är tillåtet att ta med sig vänner när ni själva tränar. Tiderna för gymmet förblir som senast aviserat: Vardagar 07.00 -11.00 endast för medlemmar som tillhör riskgruppen. Gymmet kommer hållas stängt för städning varannan tisdag (jämna veckor) 08.30-10.00.

CYKELRENSNING: Många cyklar har stått trasiga/orörda väldigt länge i cykelrum, barnvaktsrum och ute på gården. Vi kommer därför att genomföra en cykelrensning med start i slutet av augusti. Vi återkommer lite senare med information om hur detta kommer att genomföras.

GÅRDEN: Vi tycker alla det är tråkigt med gården just nu men det var ett nödvändigt ont, att klippa ner buskarna. Vi tittar på alternativa och temporära lösningar för att skydda gården från gatan.

DELAGOTT: Påminnelse! Ännu saknas medlemmar i registret hos Delagott. Delagott är nu aktiva som fastighetsförvaltare. De som registrerat sin epost-adress (godkänt vår Personuppgiftspolicy) via vår hemsida kommer att få inloggningsuppgifter till “mina sidor” hos Delagott. Spetsbergsnytt och annan information från föreningen skickas också enbart till registrerade medlemmar. Möjligheter till E-faktura finns för de medlemmar som önskar.

Punkter, utöver de fasta, som togs upp/följs upp under senaste styrelsemötet:
· Årsstämman
. Hissrenoveringar
· Gymmet
· Garantibesiktning
. Radonmätning
· Trädgården

TA HAND OM ER!
HÄLSNINGAR FRÅN STYRELSEN