Föreningsstämma och frågestund

Hej på er

Inför stämman så tänkte vi i styrelsen att försöka besvara en del frågor som ni kanske har gällande framförallt stambytet.

Värme i badrum och element i hall

Då ledningarna var så dåliga och behövde rivas så beslutades det att inte belasta föreningen ekonomiskt med att dra nya ledningar och nya element i hall, utan att i stället installera elektrisk handdukstork som värmekälla i badrummet.

Återställning vid skador

Vid upphandlingen beslutade föreningen på att följa lika principen. Detta betyder att skador på tex vägg eller tak åtgärdas och målas med standard vit. En del av oss har därför behövt måla om sina väggar och tak. Detta var dock ett beslut som behövdes för att begränsa kostnaden för entreprenaden och för oss medlemmar i slutänden.

Garage

Garage kommer inte längre ha vatten eller avloppsbrunn. Detta beror på att nya miljöregler ställer krav på filtrering av brunnar. En hög kostnad för ombyggnadsarbete bedömdes kunna belasta medlemmarna. Tyvärr för de som hyr garage, blir standarden något lägre, men samtidigt undviks en av avgiften för hyra av garagen.

Tvättstugor

Det kommer att finnas 4 st tvättstugor i framtiden, en akut och tre vanliga, bokningsbara. Den akuta tvättstugan har enbart torkskåp och de vanliga har torkrum. Grovtvätt kommer att finnas i akuten. Det kommer finnas tvättställ i samtliga tvättstugor, men tyvärr har dessa inte hunnit installeras ännu.

Det har varit mycket strul med tvättstugorna under stambytet. Vi beklagar verkligen detta och tackar för visat tålamod, men nu ser vi fram emot att ha nya fina tvättstugor som är i full drift inom kort.

Ommålning av trapphus

Vi har bestämt oss för en leverantör och arbetet med att ommålningen kommer påbörjas efter semestrarna.

Gym

Gymmet kommer att bli kvar, men drivas i egen regi. Så det kommer enbart vara medlemmar i föreningen som kan bruka gymmet. Renovering och ombyggnation kommer att ske snart, så vi kommer då ha ett bättre och finare gym. Avgiften är ännu inte bestämd. Mer information om detta kommer, men tills vidare går det att använda gymmet om man har erlagt avgift sedan tidigare.

Bredband

Bredbandsbolaget har nu gått ihop med telenor och vi har därför telenor som bredbandsleverantör. Priser ska inte påverkas och är man kund till bredbansbolaget eller telenor sedan tidigare kan man höra av sig till telenor för att höra vad de har för erbjudanden just nu.

Hissar

Hissarna har tagit mycket stryk under stambytet. Men alla hissar är nu renoverade och ska fungera bättre än vanligt. Beklagar att hissarna stängdes av med kort varsel och eventuella problem detta medfört. Tyvärr blev det väldigt bråttom att få hissarna åtgärdade då de inte var godkända efter kontroll. Men som sagt, nu har vi fungerande och godkända hissar igen.

Gården

Området som har blivit skadat kommer att åtgärdas, men det kommer att dröja innan vi har en fin gräsmatta igen. Det kommer införskaffas nya möbler till uteplatsen och staketet kommer att byggas upp igen. Målet är att det ska bli så trevligt som möjligt där på gården.

Miljöprojekt

Styrelsen har börjat kolla på möjligheten att bygga parkeringsplatser på baksidan.

Stambytet i stort

Projektet har gått bra, självklart har det varit små problem längs vägen, men i stort har det rullat på bra. Lite extra kostnader har det blivit då vissa saker behövde åtgärdas som inte var planerat och budgeterat för, t.ex. hissar, eluppvärmning på taket och en del elarbeten som behövde åtgärdas akut. Fördelen är att vi nu har ett hus som är förberett för framtiden när det kommer till el, och vi kommer spara mycket pengar i det långa loppet på många av investeringarna.

En del boenden har blivit mer drabbade än andra och det är självklart beklagligt. Men tyvärr händer det saker som inte går att planera för i så här stora projekt.

Stämman och frågestunden

Vi förstår att ni har många frågor och funderingar, det är självklart. Men styrelsen vill påminna om att stämman är ett möte som har en stadgeenlig dagordning. Efter stämman kommer det finnas tid för mer utförlig information om stambytet i allmänhet. Särskilda och personliga frågor kommer inte att behandlas under detta forum. Har man en fråga om något som hänt en själv under stambytet, ber vi er vänligen men bestämt att vända er direkt till LPT eller separat till styrelsen då enskilda fall kommer inte att diskuteras vid mötet.

Styrelsen kommer att vara hård på denna punkt. Detta gör vi för att alla ska få samma information gällande stambytet. Hoppas på förståelse och respekt för detta beslut.

 

Det finns säkert mängder med frågor kvar, känner man att det saknas eller behövs mer information är man välkommen att höra av sig direkt till styrelsen via de vanliga kanalerna.

Väl mött

Styrelsen.