Stambyte mm

Hej medlemmar.

Som ni säkert har märkt är arbetet med stambytet i full gång. Då det dykt upp några frågor kommer här lite information gällande stambytet och övrig information om vad som sker i föreningen.

Stambyte.

Arbetet är igång och det är inga förseningar, allt går enligt tidsplan. Tillvalsmöten är också igång. Här är det viktigt att ni som ännu inte skickat era uppgifter till Christoffer gör det så fort som möjligt.

Det han behöver är Namn, lägenhetsnummer, telefonnummer, mail och personnummer. Ni skickar enklast information direkt till Christoffer på christoffer@lptbygg.se eller ringer honom på 073-380 83 20.

Under stambytet kommer det att monteras så kallat bygglås på er dörr, viktigt att ni själva tar kontakt med ert hemförsäkringsbolag för att ta reda på om det behövs något tillägg på er försäkring under denna tid.

Om ni flyttar ut under stambytet och inte har möjlighet eller lust att hämta upp post regelbundet (om ni inte har eftersänt) så prata med Christoffer och kom överens om en plats där post skall placeras i lägenhet.

Då många av våra grannar kommer att vara borta under lång tid i samband med stambytet, ber vi i styrelsen om att vi som är på plats har det goda förnuftet och håller lite extra koll och är uppmärksamma på eventuella konstigheter.

Tvättstuga, se aktuellt bokningssituation i källaren. Viktigt att tänka på att tvättstugor kan lida av avbrott i samband med stambyte och att bokad tid kan i värsta fall inte användas. Viktigt att vi har det i åtanke när vi bokar och försöker komma ihåg att detta är en tillfällig situation som komplicerar det vardagliga livet.

Som ni säkert redan märkt kommer det att under perioden vara en hel del liv, rörelse och oljud. Detta kommer att ske under vanliga arbetstimmar 07-17. Kan tillkomma extraarbete utöver dessa tider vid enstaka tillfällen.

Undvik att parkera på gården så gott det går, då det kommer att vara många lastbilar och andra fordon som behöver kunna passera genom vår gård. Speciellt mellan tiderna 07-17 på vardagar.

Och avslutningsvis, har ni några frågor gällande stambytet går det bra att vända sig till Christoffer eller till Ulf Elrud, 073 784 80 34. Glöm inte att skicka in era uppgifter ni som ännu inte gjort detta.

Tidsplan och annan relevant information kommer att finnas på vår hemsida spetsberget.se

Övrig information.

Nuvarande ägaren av gymmet i port 18 har sagt upp sitt avtal och kommer att avveckla den verksamheten. Vi i föreningen vill informera om detta och ställa en fråga om det finns intresse ifrån någon i föreningen att driva verksamheten vidare efter Mars 2018. Eller om någon har något annat förslag på vad vi bör göra med lokalen. Hör i så fall av er till spetsberget@gmail.com om ni har frågor eller funderingar kring detta.

Tvättstugor. Det kommer i samband med stambytet att ske en förbättring av tvättstugorna, med nya maskiner, en helt ny tvättstuga och grovtvätt. Så efter stambytet kommer det att finnas 3 st tvättstugor samt en akuttvättstuga.

Det har förekommit inbrott i vårt närområde senaste tiden, så vi styrelsen vill påminna igen om att vi är vaksamma och uppmärksamma på vad som händer i vårt hus och på vår gård.

Cyklar, vi i styrelsen vill be er som har cyklar på gården eller i förråden som inte används eller är förbrukade att se till att dessa försvinner och inte tar upp onödigt utrymme.

Ha en skön avslutning på sommaren eller en härlig början av hösten beror på hur man ser det, och hör av er om det är något ni funderar över.

Med vänliga hälsningar styrelsen.