Information om stamrenovering

Inom ca en vecka kommer förfrågningsunderlaget för vår stamrenovering skickas till lämpliga byggentreprenörer för senare anbudsgivning.

Styrelsen har tillsammans med vår projektledare, Johan arbetat fram ett grundutförande för badrumsinredning. Detta innefattar ny wc, tvättställ, handdukstork och dusch med duschvägg eller badkar med dusch. För väggbeklädnad blir det vitt kakel i fyra valbara utföranden. Klinker till golv finns i fyra olika kulörer att välja mellan. Inom grundutförandet erbjuds även ett valbart alternativ att utföra en av väggarna med samma klinker som golvet, som en fondvägg.

Styrelsen har även rekommenderats och beslutat att badrum ska kompletteras med takbelysning för bättre allmänljus i badrummen. Projektledaren och styrelsen tittar på möjligheten till alternativa planlösningar för bättre utnyttjande och funktion i badrummen. Denna bestäms dock slutgiltigt i samråd med byggentreprenören när man ser vad som är tekniskt möjligt.

Alla bostadsrättshavare kommer ges tillfälle under en bestämd tidsperiod att själva boka ett möte med byggentreprenören för frågor och att göra val inom grundutförandet och eventuella tillval.

Inför dessa möten kommer valt grundutförande och några rekommenderade alternativ för tillval att ställas ut i pingisrummet, i vår källare. Därutöver är det fritt fram att på egen hand besöka fasta utställningslokaler för mer inspiration, till exempel i Ulvsunda industriområde.

För bostadsrättshavare som inte bokar och kommer till möte, eller på annat sätt meddelar val och eventuella tillägg, återställs badrummet enligt grundutförandet. I detta ingår då alternativet dusch med duschvägg.

Tidplanen är som tidigare meddelats att entreprenaden påbörjas någon gång under maj månad. I förfrågningsunderlaget anges krav på att arbetet ska påbörjas inom denna tid.

Mer information om stamrenoveringen, från tidigare utskick och möte finns att läsa här.

Ytterligare en informationsträff är planerad att hållas i samband med vår ordinarie föreningsstämma, under första veckan i April. Slutgiltigt datum meddelas inom kort.

För det passar vi återigen på att påminna om att sista dag för att lämna motion till stämman är den 1 februari.

Med vänlig hälsning
Styrelsen