Om stambyte igen

För snart tre veckor sedan informerades om att anbudsdag angetts till den 28 februari, ca en månad försenad på grund av dröjsmål vid framtagande av handlingar för elinstallationer.

Föreningen har mottagit anbud som möjliggör en konkurrensutsatt och fackmässig upphandling. Utvärdering av inkomna anbud har påbörjats och kommer troligen att pågå även under nästa vecka.

Byggbranschen har en markant högre beläggningsgrad bara under de senaste månaderna, vilket påverkar alla planerade/önskade projekt. Det märks både på responstid och på andelen tillfrågade som tackar nej. Vi, liksom alla andra påverkas av tillgång och efterfrågan på marknaden och gör det som behövs för att finna rätt entreprenör för vårt projekt.
Vi gör allt vi kan för att säkerställa att vi får den bästa tänkbara entreprenören ur aspekterna tid, kvalitet och totalkostnad
Vi är medvetna om att vi alla som bor i föreningen behöver information för att kunna planera för alternativt boende eller i övrigt genomlida detta projekt så smärtfritt som möjligt.
I dialog med entreprenörerna poängterar vi önskemålet att hitta den bästa balansen mellan ekonomi och genomförandetid, men vi är liksom alla andra påverkade av branschens kapacitetsutnyttjande. Den preliminära tidplanen påverkas av vad som är praktiskt möjligt för den entreprenör som valet slutligen faller på. Hänsyn tas då till vad som anses bli den bästa lösningen beträffande tid, ekonomi och kvalitet för föreningen och oss medlemmar.

Det bästa sättet att hålla sig informerad om fortsättningen är att följa de uppdateringar som läggs ut på hemsidan. Vår uppfattning är att de flesta av oss är nöjda med den information som läggs upp kontinuerligt. Självklart finns det vissa av oss som på ett eller annat sätt är förhindrade att ta del av den information som läggs upp, och som hellre vill ha den på papper i brevlådan. Vi tror dock att en återgång till Spetsbergsnytt med fyra – fem nummer per år i brevlådan skulle medföra ett sämre informationsflöde totalt sett.

Medlemmar som är villiga att bidra med en tydligare och effektivare informationsspridning är varmt välkomna att anmäla sitt intresse och påbörja det arbetet när som helst.

/Styrelsen